Olvasó Egér Tanya

Olvasó Egér Tanya

40 éve Vuk a magyarok kedvenc rókája

2021. február 25. - Olvasó Egér Tanya

safe_image_4.jpg

Dargay Attila egy interjúban utalt rá, hogy Vuk történetének feldolgozása volt a legkedvesebb rajzfilmes munkája. "Elolvastam a könyvet, és elbűvölt. Szinte láttam a figurákat, csak le kellett rajzolni őket"

– mondta az alkotó.

Vuk megformálásánál nem volt egyszerű dolga, hiszen a róka a legtöbb történetben negatív figura, és korábban nemigen jelent meg rajzfilmekben, pláne nem kölyök korú szereplőként. Hogy Vuk még életszerűbb lehessen, egy élő modellt is választott.

A Fővárosi Állatkertben született rókakölyökhöz hetekig járt látogatóba, hogy tanulmányozza mozgását, szokásait. Vuk a gyerekek, szülők és nagyszülők lelkébe is azonnal belopta magát, mikor 1981-ben bebukfencezett a Magyar Televízió képernyőjére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csata-konyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr6416438910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása