Olvasó Egér Tanya

Olvasó Egér Tanya

Könyvek a tanévkezdéshez nagyobbaknak

2020. szeptember 01. - Olvasó Egér Tanya

Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam?

Az iskolakezdés nemcsak új napirendet és új feladatokat jelent, hanem egy teljesen új közeget is, ahol minden kisgyereknek meg kell találnia a maga helyét és közösségét. Ráadásul egy csomó olyan kérdés izgatja őket, amelyek egy felnőttnek elsőre talán már eszébe sem jutnak – például, hogy lehet-e játékot vinni az osztályterembe, vagy hogy mi történik akkor, ha két gyerek ugyanazt a széket nézte ki magának? Az átmenetet sok-sok vicces, dacos, sírós-nevetős momentum kíséri, az első iskolai napok kacifántos helyzeteit pedig nem árt, ha otthon is el tudja mesélni egy kisgyerek – például egy-egy mese segítségével. A kötetet Pásztohy Panka illusztrálta.

id22-295412.jpg

Davide Cali: Azért késtem az iskolából, mert...

A rutinos iskolásoknak nyilván már komplett kifogásgyűjteményük van, Cali könyve így elsősorban a zöldfülűeknek segít, akik kifogásként választhatnak a gonosz nindzsák, a rémisztő táncosnők vagy a titokzatos vakondemberek felbukkanása közül, de hivatkozhatnak akár arra is, hogy egy csapat óriáshangya lopta el a reggelijüket, és ezért nem értek oda becsengetésre. Davide Cali és az illusztrátor Benjamin Chaud kettőse rengeteg humorral lazít az első napok feszességén, amitől már a becsengetés előtti utolsó percek sem tűnnek olyan rémisztőnek.id22-295920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csata-konyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr9816179676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása